Op 27 mei is onze campagne bij het platform van 1% club positief afgesloten. Het gevraagde bedrag van 600  euro is zelfs overschreden.

Mede door dit bedrag kunnen we studenten uit Fako financieel ondersteunen om een universitaire opleiding te starten of voort te zetten.

In 2020 zullen 3 studenten hun universitaire Bull halen.

Te weten;  Juliana Jongnain, zij heeft een studie theologie gevolgd en is dan Dominee. Dan Christophol Aktaulora hij heeft een studie in de Pedagogiek gevolgd en als laatste Alida Rahayaan zij heeft een studie in economie en administratie gevolgd.

Allen kunnen dan op zoek naar een geschikte baan waarmee zij inkomsten kunnen genereren. Een grote stap uit de armoede spiraal van waaruit zij komen. Velen zullen de Kei eilanden dan waarschijnlijk verlaten om meer kansen op een goede baan te krijgen.

In het komende schooljaar zullen wij 23 scholieren uit Fako financieel ondersteunen in het middelbaar onderwijs en 5 studenten richting een universiteit.

Josée 26-05-2019